over mij

Van jongs af aan intrigeerde mij wat de mens doet wat ze doet, denkt hoe ze denkt en voelt wat ze voelt. Mij verdiepen in de menselijke psyche werd voor mij een vanzelfsprekende keuze.

Ik ben Psychologisch Consulent (Bachelor Toegepaste Psychologie) (1995), Coach (2008) en Psychotherapeut in de Interactionele Vormgeving, een Integratieve benadering en een erkende therapievorm in België (2014). Vanuit mijn overtuiging dat iedereen uniek is, heb ik voor deze psychotherapeutische stroming gekozen. Ik haal het beste uit verschillende psychotherapeutische visies en methodes waaronder de Cliëntgerichte Psychotherapie, Cognitieve gedragstherapie, Gedragstherapie m.n. ACT, Gestalttherapie, Systeemdenken, Contextuele therapie. Ik stem deze af op uw hulpvraag en uw persoonlijkheid. Dit gebeurt in alle veiligheid en vertrouwen waar het beroepsgeheim van toepassing is.

Daarnaast ben ik EMDR-practitioner. EMDR is een wetenschappelijk onderzochte en onderbouwde methode om psychische klachten bij de wortel aan te pakken. Traumatische gebeurtenissen kunnen zowel recentelijk als lange tijd na de feiten invloed hebben op ons persoonlijk functioneren en psychische klachten veroorzaken, zoals bijvoorbeeld een posttraumatische stressstoornis.

Daarnaast blijf ik mezelf bijscholen door bijkomende opleidingen te volgen: Emotieregulatie (2016), Suïcidepreventie (2017), Psychologische stabilisatie (2017) , Rouw- en verliesverwerking (2017), Duplomethode (2018), Parentificatie (2018), ACT – gedragstherapie (2020), vormingen EMDR (2013-heden).

Mijn eerdere werkervaring situeert zich binnen loopbaanbegeleiding voor werkzoekenden. Ik begeleidde deze mensen zowel individueel als in groep. Er werd stilgestaan bij ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik’. Een eerste oriëntering was belangrijk om volgende stappen te zetten in het verwerkingsproces en het vinden van een nieuwe start.

Lid van de Vlaamse Vereniging voor Therapeuten in de Interactionele Vormgeving (V.V.T.I.V)
Lid van EMDR Belgium vzw
Lid van de Beroepsvereniging voor Psychologisch Consulenten (BPC)